Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Conrad Lugauer och Björn Goop kämpar i Cesena

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Conrad Lugauer och startkanonen Night Brodde startar i heatlopp i Cesena nu på lördag. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Det var 15 år sedan senast. Kan det bli en ny svensktränad häst som vinner grupp I-loppet Campionato Europeo på lördag i Cesena? Björn Goop och Conrad Lugauer har i alla fall chansen.

Publicerad:

Peter Ingves och Petri Puro-tränade Camilla Highness vann Campionato Europeo 2007 efter skiljeheat mot Torvald Palema. Sedan dess har ingen svensktränad häst klarat av att vinna det här anrika heatloppet i Cesena. Tolv hästar kommer till start på lördag, varav fem är svenskfödda. Förutom Diamanten (Björn Goop) och Night Brodde (Conrad Lugauer) finns även trion Usain Töll, Global Trustworthy och Deimos Racing med i startlistan. Hästarna möts i två heat samma dag, där spåren är de omvända i andra försöket. Om samma häst vinner båda heaten är segern klar, annars blir det ett skiljeheat mellan de två olika vinnarna.

Två år i rad har Sverige-bekantingen Vernissage Grif vunnit Campionato Europeo i två raka heat. Han finns med i år igen och faktum är att Alessandro Gocciadoro mönstrar hela fem hästar. Bland motståndarna märks bland andra världsmästaren Zacon Gio, Cokstile och Vitruvio. Den samlade prissumman i loppet är 156.000 euro och slutvinnaren kan räkna med cirka 60.000 euro.

Conrad Lugauer kör själv Night Brodde medan Björn Goop lämnar över Diamanten till Giampaolo Minnucci. När det gäller Björn Goop har han italienska intressen även under söndagen på La Maura-banan i Milano. Tillsammans med Byggnads AB Husaren äger han nämligen treårige Doyourbest (e. Walner) som startar i det stora treåringsloppet Gran Premio Marangoni som har grupp I-status och erbjuder en samlad prissumma på 154.000 euro. Goop tränade hästen tidigare i sommar men nu är det Marc Smorgon som har hand om den biten. Loppet avgörs över 2.250 meter med bilstart och det finns även en stoavdelning (grupp II) med 66.000 euro i potten.

FAKTA

Startlista, Campionato Europeo, heat 1, Cesena, lördag

1660 meter auto

1) Usain Töll
2) Viscarda Jet
3) Vitruvio
4) Vernissage Grif
5) Zacon Gio
6) Generaal Bianco
7) Night Brodde
8) Global Trustworthy
9) Cokstile
10)Diamanten
11)Deimos Racing
12)Chief Orlando

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.