Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Euromiljonär” i comeback

Foto: TR BILD
Urlo dei Venti har tjänat nästan en miljon euro och gör comeback i Bologna nu på torsdag. Foto: TR BILD

På torsdag gör en ”euromiljonär” comeback efter att inte ha startat sedan i maj 2019.

Publicerad:

Det är numera Alessandro Cocciadoro-tränade Urlo dei Venti (e. Mago d'Amore) som ska ut i ett vanligt snabblopp i Bologna med 3.825 euro i förstapris. Hästen har på senare tid haft en brokig karriär, då han efter segern i Lotterialöpningen 2018 blev inbjuden till Elitloppet. Kretsen kring hästen drog sig dock ur för att kort senare istället vara först i mål i Oslo Grand Prix. Där blev han dock fråntagen segern i efterhand på grund av ett positivt dopingprov. Han var sedan tillbaka i december som en vinnare igen i Gran Premio Duomo i Florens och testade även på start i Prix d'Amérique 2019 (oplacerad).

Efter en femteplats i finalen av Lotterialöpning den 1 maj förra året skadade sig hästen. Han tränades under en period i början av det här året av Timo Nurmos, men fick problem med samma skada några dagar innan han skulle ut i ett kvallopp på Solvalla. Sedan i höstas tränas Urlo dei Venti av Alessandro Gocciadoro och nu ska han själv köra hästen på torsdag i Bologna. Bland motståndarna över 1660 meter, på denna 800-metersbana, märks bland andra Volnik du Kras.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.