Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Expo Wise As redo för årsdebut

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Expo Wise As på Färjestadstravet, juni 2023. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Expo Wise As vann E3 och hyllades stort av Alessandro Gocciadoro i fjol. Nu är den fyraårige stjärnan redo för årsdebut. Samma dag gör Bengurion Jet årets första start.

Publicerad:

Expo Wise As (e. Ready Cash) blev en snackhäst då han kom till Sverige i fjol. Efter två starter gick han ut och vann försök och final i långa E3 vilket var Alessandro Gocciadoros första grupp I-seger på svensk mark. 

Under säsongens gång hymlade tränaren inte om hur högt han höll hästen.

– Han är min bästa treåring och kanske kan bli den bästa hästen på sikt också. Jag hoppas att han utvecklas till en riktig mästare, sade Gocciadoro.

Finalen i långa E3 med just den här hästen betydde utan tvekan mycket för tränaren.

– Det som också känns lite extra med Expo Wise As är att jag till skillnad från Vivid Wise As och Vernissage Grif köpte honom som ettåring på auktion i Milano och sedan varit med om hela resan. Allt från inkörning och första snabbjobbet till E3-finalsegern.

På hösten vann Expo Wise As både Orsi Magnelli och Italienskt Travderby. Nu är det dags för årsdebut. I morgon, onsdag, startar han i Turin med tränaren Alessandro Gocciadoro i sulkyn.

Sweden Cup-vinnaren tillbaka

Under samma tävlingsdag årsdebuterar stallets Bengurion Jet. Han har av tränaren utnämnts som en möjlig elitloppsdeltagare. I fjol vann han Sweden Cup. 

I morgon går han ut i ett lopp över 1600 meter. Sju hästar står för motståndet och Bengurion Jet startar längst ut bakom vingen. De mest namnkunniga moståndarna är Synergy och Always Ek.

Se startlistor till tävlingsdagen här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.