Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Avkommor efter Green Manalishi i kvaldebut

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Green Manalishi från sin tid på svensk mark. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Svenskfödda avelshingsten Green Manalishis första avkommor närmar sig start. På lördagen hade han sina första avkommor ut i kvallopp på Woodbine Mohawk Park.

Publicerad:

Tävlingskarriären resulterade i motsvarande 10.418.939 kronor intjänat för Green Manalishi, bland annat vann han sitt kval till Hambletonian för att sedan sluta femma i finalen.

Numera står han uppstallad som avelshingst på Tara Hills Farm utanför Toronto i Kanada.

Hans äldsta avkommor är två år gamla och på lördagen kvalade de första – tre av dem med seger på Woodbine Mohawk Park.

Tränaren Blake Macintosh hade två vinnare i hingsten Darkness Cooks och stoet Monalishi, de vann sina kvallopp på 1.15,3a/1609 meter respektive 1.15,9a/1609 meter.

Tredje kvalvinnaren efter Green Manalishi blev stoet Bright Green som tränas av Eric Nadeau, här skrevs tiden till 1.15,8a/1609 meter.

– Jag skulle vilja säga att det var en slags succé i dag för Green Manalishi, säger stuteriförmannen David Heffering på Tara Hills.

– Det är tidigt på säsongen men faktum är att många pratat väldigt väl som sina tvååringar efter hingsten, så det var kul att de fick en bra start i kvalloppen.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.