Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags för Breeders Crown-finaler i Kanada

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Åke Svanstedt. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Natten mot söndag svensk tid är det dags för Breeders Crown-finalerna på Woodbine Mohawk Park i Kanada.
Åke Svanstedt skickar ut hela fyra hästar i den öppna klassen på travsidan, där vinnaren får hela 300.000 dollar.

Publicerad:

Förra året valde ägarna till Ecurie D. att köpa in sig i Breeders Crown-finalen på Meadowlands för över en halv miljon kronor. Det lönade sig också när Åke Svanstedt enkelt tog hand om segern och ett förstapris på 2,8 miljoner kronor.

I år provar Svanstedt igen – den här gången i BC-finalen på Woodbine Mohawk Park. Han har förövrigt fyra av de elva startande eftersom även Back of The Neck, Rattle my Cage och Ambassador Hanover går ut i samma lopp. 

Åke väljer att avstå ”kuskandet” själv och har istället satt upp fyra olika catchdrivers. Dexter Dunn får chansen bakom Ecurie D. och de övriga som hjälper till är Tim Tetrick, Yannick Gingras och Scott Zeron. Rätt hyggliga ersättare!

I öppna klassen för travston finns 350.000 dollar i prispotten. Här är det Nancy Takter-tränade Sorella som försvarar de svenska färgerna. 

Allra mest prispengar handlar det om i klassen för treåriga ston – 675.000 dollar. Här finns flera väldigt starka svensktränade kort som Jiggy Jog (Svanstedt) och Joviality (Melander). Svanstedt startar även Pure Countess.

Även i övriga BC-finaler är det gott om svensktränade ekipage, så det här kan bli en högtidsstund för svenska nattugglor. Tävlingsdagen inleds 19.00 på lördag kanadensisk tid (01.00 i Sverige) och loppen sänds i ATG Live.

Här är startlistorna. (https://standardbredcanada.ca/racing/entries/data/e1029wbsbsn.dat)

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.