Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mohawk Million med Marcus Melander och elitloppsglans

Foto: TR BILD
Murray Brethour och Billyjoyimbob efter segern i Elitloppet 1992. På lördag har Brethour med en häst i Mohawk Million. Foto: TR BILD

På lördag är det dags för världens mest penningstinna travlopp för tvååringar. För fjärde gången avgörs Mohawk Million med en miljon kanadensiska dollar i prispotten. Marcus Melander-tränade Security Protected är en av tio hästar som har chansen.

Publicerad:

Stor favorit blir Ron Burke-tränade T C I (e. Cantab Hall) som kommer till start med färsk seger från Peter Haughton Memorial. Hästen har tagit hem sju av åtta lopp i år och startar från spår åtta bakom bilen. Han fick en gratisplats i Mohawk Million tack vare sin seger i William Wellwood Memorial. Övriga startplatser har kostat 100.000 kanadensiska dollar.

Marcus Melander har den enda svensktränade hästen i loppet – Security Protected (e. Father Patrick). Han slutade senast trea i Peter Haughton Memorial och har tagit samtliga sina tre vinster i försökslopp i Kentucky Sire Stakes.

Anders Ström hade en plats säkrad i Mohawk Million, men startar ingen egen häst. Han låter istället hemmahästen Griff (e. Muscle Mass) tävla på den platsen. Den sistnämnde tränas av Murray Brethour, vinnare av Elitloppet 1992 med Billyjoyimbob!

Det näst högst doterade loppet på lördag på Mohawk Raceway är Metro Pace för tvååriga passgångare. Här är prispotten 970.000 kanadensiska dollar, men loppet avgörs utan svensktränade intressen. Senare i dag lottas även storloppen Canadian Trotting Classic (C$660.000), She’s A Great Lady (C$540.000) och Elegantimage (C$381.000).

 

FAKTA

Startlistan till Mohawk Million, lördag    
1609 meter auto
1) Tactical Strike (e. Tactical Landing) – Gino Toscani/Desiree Jones
2) Top Mast (e. Walner) – Travis Cullen/Desiree Jones
3) Allegiant (e. Tactical Landing) – Scott Zeron/Vernon Beachy
4) Griff (e. Muscle Mass) – James MacDonald/Murray Brethour/Courant
5) Drawn Impression (e. Muscle Hill) – Louis-Philippe Roy/Luc Blais
6) Tennessee Tom (e. Long Tom) – Chris Page/Ron Burke
7) Show Me (e. Chapter Seven) – Andy Miller/Julie Miller
8) T C I (e. Cantab Hall) – David Miller/Ron Burke
9) Security Protected (e. Father Patrick) – Tim Tetrick/Marcus Melander
10)Emoji Hanover (e. Greenshoe) – Bob McClure/Luc Blais

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.