Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stora pengar i potten för svenskar i Kanada

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Åke Svanstedt-tränade Bond gör en intressant start på lördag i Kanada. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Det är fantastiska pengar att köra om under lördagen på Woodbine Mohawk Park i Kanada. I Canadian Trotting Classic för treåringar slåss Åke Svanstedt och Marcus Melander om en prispott på hela 660.000 kanadensiska dollar.

Publicerad:

Redan i går skrev vi om tvååringloppet Mohawk Million, där Marcus Melander är enda svenskhoppet (Security Protected). Även i Metro Pace är det nästan en miljon kanadensiska dollar i potten (inga svenskar). Men det bjuds verkligen på fler stora löpningar. I Canadian Trotting Classic gör Åke Svanstedt-tränade hambletoniantrean Up Your Deo (e Walner) en intressant start. Hästen vann ett av de två försöken och startar nu från spår fyra med Svanstedt själv i sulkyn. Marcus Melander-tränade Challenger (e. Muscle Hill) inleder från bricka tre.

I finalen av Elegantimage för treåriga ston har Åke Svanstedt dubbla chanser. Han sitter själv bakom Hambletonian Oaks-tvåan Bond (e. Southwind Frank) från spår fem medan svenskfödda Pure Hope (e. Brillantissime) körs av Dexter Dunn från spår sju. Anette Lorentzon har med Quick Stop (e. Tactical Landing) från bricka tio. Den samlade prispotten är 381.000 kanadensiska dollar.

Ännu större pengar (540.000 dollar) har Nancy Takter chansen på i Shes A Great Lady för tvååriga passgångarsston. Hennes bidrag är Caviart Belle.

Vi noterar också att bland annat elitloppshästen Perfetto startar i ett ”snabblopp” med 75.000 dollar i pripotten.

Här är alla startlistorna.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.