Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Venerate vann kval inför Maple Leaf Trot

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Venerate har lyckats bra i Kanada tidigare. 2020 vann han den första upplagan av tvååringsloppet Mohawk Million. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Det blev inga försök till årets upplaga av Maple Leaf Trot. I stället laddade flera av deltagarna upp med ett kvallopp på Meadowlands i går.

Publicerad:

Först över linjen var Venerate (e. Love You) som tränas av Marcus Melander. Han kom i mål på 1.09,1a/1609 meter, halvannan längd före It’s Academic och med sju längder till godo på Sermon från Per Engbloms stall.

Lördagen den 2 september ska alla tre vara med i Maple Leaf Trot. Storloppet har omkring 600.000 kanadensiska dollar i prispotten och körs på Mohawk utanför Toronto.

Eftersom endast åtta hästar anmäldes slopades försöken som skulle ha körts i helgen. Övriga deltagare är Fashion FrenzieLogan Park samt Åke Svanstedts trio Alrajah OneAsteroid och Rattle My Cage. För Alrajah One blir det första starten på över ett år. Han ströks från fjolårets upplaga av Maple Leaf Trot på grund av skada.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.