Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fredrik Wallin om chanserna på Bjerke

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Fredrik Wallin åker till Norge med goda förhoppningar. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Lördagen kan bli en rolig norgehistoria för Fredrik Wallin.
Gävletränaren åker till Oslo med två hästar i toppform som båda kommer bli mycket anlitade streck.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Det svenska spelarkollektivet får fördjupa sig i V75 från Bjerke den här lördagen. Den norska nationalarenan bjuder på sport med god klass. 

En av de svenska tränarna som gör turen västerut är Fredrik Wallin. På förhand ser det riktigt intressant ut för Gävletränaren som har en positiv känsla kring sina båda kombattanter.

Fyraåriga stoet 6 Global Collection (V75-1) har varit ett riktigt utropstecken i år.

Hästen har klivit fram som en av kulltopparna, slutade femma i Stochampionatet efter att ha vunnit sin uttagning och var därefter snudd på att även kvala in till Derbystoet. De båda senaste starterna har slutat i segrar på imponerande manér.

– Global Collection verkar allt fortsatt bra med, hon har känts jättefin i de senaste jobben och ska gå ett sista jobb under torsdagen, säger Fredrik Wallin som fortsätter.

– Hon har visat bra utveckling. Hästen var väldigt bra i uttagningen till Stochampionatet och även i finalen, även om hon bromsade till lite där. Sedan tycker jag väl att hon hållit samma höga, jämna form efter det.

Hästen är riktigt kvick i benen, kan hon öppna snabbt också?

– Hon är snabb ut om man vill. Sedan har jag ingen aning om hur Mats (Djuse) vill lägga upp det, men hästen känns som sagt jätterejäl för dagen och vi har siktat mot det här loppet ganska länge nu.

Vad väntar för henne efter det här?

– Hon ska nog göra en start till här hemma och sedan kanske en start till nere i Frankrike. Det blir nog bara en start där nere dock, då hon har lite för lite pengar på sig för att det ska finna bra lopp för henne.

Avgjorde urstarkt från dödens senast

Femårige valacken 5 Feel the Benefit (V75-4) har också visat framhovarna ordentligt den senaste tiden. Efter tredjeplatsen på V75 för två starter sedan, blev det åter en seger i raden senast när hästen på Solvalla urstarkt tuggade i sig motståndet trots ett drygt sistavarv utvändigt om ledaren. 

Den här gången har han dessutom för ombytes skull fått ett bra startspår bakom bilen. Björn Goop tar plats vid tömmarna.

– Feel the Benefit var väldigt fin senast. Samtidigt är han svår att räkna på ibland, för man vet aldrig riktigt var man har honom. Hästen kan kännas väldigt bra i värmningen, men sedan till provstarten blir han lite knölig ibland. Men som sagt, han var väldigt fin senast och han ligger säkert inte lägre rent formmässigt till den här starten.

Hur tror du hästen kan öppna från det här läget?

– Han har bara haft spår åtta bakom bilen för mig, öppnade helt okej då, men jag har dålig koll på hur snabba de andra är. Men Björn är snabb och det ska nog kunna lösa sig bra härifrån.

Det är en god känsla inför lördagens utflykt till Oslo?

– Absolut. Global Collection gör ju alltid bra prestationer och Feel the Benefit känns väldigt bra för dagen, även om man aldrig riktigt litar på honom.

DANIEL U OLSSON/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.