Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kan någon slå Odd Herakles?

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Odd Herakles efter årets seger i Elitkampen på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På lördag arrangerar Sörlandet en av sina största travdagar för året och det bjuds på dubbla NM-lopp med Odd Herakles som den stora stjärnan.

Publicerad:

Öystein Tjomslands hemmabana Sörlandet är alltså i blickpunkten i Norge till helgen. Tjomsland har förstås laddat rejält den här dagen och i Norskt Mästerskap för kallblod mönstrar han stjärntrion Grisle Odin G.L., Nordsjö Odin och Havglimt. Frågan är om någon av dessa på allvar kan ta upp kampen mot Odd Herakles? Den trefaldige elitkampsvinnaren fick nöja sig med andraplatsen i Nordic King i finska Härmä men var senast tillbaka som en vinnare igen i Jarlsbergs Elitsprint. I NM tävlar man över 2609 meter med bilstart och om ett förstapris på 250.000 norska kronor. Titelförsvarare är Söndre Jerkeld.

Även i NM för kallblodiga ston väntar 250.000 norska kronor på vinnaren. Här är Ulsrud Tea den överlägset mest meriterade hästen. Högsta varmblodsklassen tävlar i sprinterloppet Kristen T.  Gundersens Minneslopp (70.000 norska kronor i förstapris) och där gör Beads intressant comeback. Han möter bland annat Hickothepooh.

Här finns de anmälda hästarna till Sörlandet på lördag, startlistorna blir klara senare i dag.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.