Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ole Johan Östre tror på toppchans ikväll

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Ole Johan Östre tror att han vinner med Stumne Fyr ikväll. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Stumne Fyr infriade spelarnas förtroende senast på V75.
Ikväll startar han på hemmaplan och blir stor favorit igen.
– Jag tycker att det är en spik. Det är Norges bästa kallblod just nu, säger kusken Ole Johan Östre.

Av: Kanal 75
Publicerad:

V75 Winter Burst lämnar nu Sverige för några dagar och ikväll är det Norge och Momarken som arrangerar tävlingarna. 
Momarken är känd för sitt långa upplopp och lite snävare kurvor. Något som satt krokben för flera favoriter och att det skräller hör till vanligheterna. 
– Banan är lite speciell, jag brukar jämföra den med Axevalla. Den är utslagsgivande och det är sällan man sitter fast, berättar Ole Johan Östre. 

“Ser lite ljusning”

Norrmannen driver en mindre rörelse och kör även en hel del som catchdriver. 
– Jag hade gärna haft lite fler hästar i träning. Jag ser lite ljusning vad det gäller norsk travsport. Prispengarna kommer att öka lite efter nyår, framförallt på V75 och det är väldigt positivt och förhoppningsvis kan det ge lite ringar på vattnet framöver. 
Ole Johan Östre är förstekusk bakom 11 Stumne Fyr (V75-4) som haft en strålande säsong och vann så sent som förra lördagen kallblodsdivisionens final i Bollnäs.

“Norges bästa kallblod”

 – Stumne Fyr är Norges bästa kallblod för tillfället, i alla fall den här årstiden. Han gillar att tävla med de förutsättningar som råder och jag tycker faktiskt att han fortsätter att utvecklas trots att han snart blir tio år. 
Nu blir det lite täta starter, oroar det? 
– Nej, han har gjort det vid flera tillfällen tidigare med bra resultat. Han vann lätt i lördags och behövde inte gå i botten och det är inget som jag tänker på. 
Han blir stor favorit, ska han vara det? 
– Ja, det tycker jag. Det är aldrig lätt att stå med tillägg, men hästen har visat väldigt bra form under en längre tid och kan göra lite själv i loppen. Man ska väl inte sticka ut hakan för mycket, men jag tycker att det är en bra spik. Det är sällan man har en så bra chans på V75.
 Förutom Stumne Fyr kör Östre tre hästar till och en av de ska streckas, tycker han.
 – 3 Excalibur Zet (V75-6) håller mycket bra form för dagen. Jag är nöjd med spåret och jag kommer att ladda för att försöka nå ledningen. Lyckas den taktiken kör jag där. Nu är det flera av konkurrenterna som är startsnabba och det lär säkert bli körning. Excalibur Zet går upp lite i klass och han är väl en av flera som kan vinna loppet, jag tycker att han ska streckas. 
Du kör två till, är det inget för streckspelarna? 
6 Joyeux du Cygne (V75-1) har jag inte kört på länge och jag vet inte hur det är med dagsformen. Jag har faktiskt vunnit med hästen på Solvalla, men det var ett tag sedan och i en lägre klass. Han ska ha ett rygglopp och möter lite för bra hästar nu. 
14 Johanna (V75-2) tränar jag själv. Hon är bara tre år och står med tillägg på mer rutinerade hästar. Jag smyger med och har inga större förhoppningar och är nöjd med pengar.

Joakim Brundin/Kanal 75

 

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.