Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ultra Violet får bekänna färg direkt

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
André Eklundh och Ultra Violet. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Ultra Violet visade häftig kapacitet under fjolåret men nu har hon inte tävlat på över ett halvår.
Direkt kastas André Eklundhs tuffa sto in i lejonkulan när hon årsdebuterar i V75 på Bjerke.
– Man måste också veta att jag varit väldigt nöjd med henne i träningen.

Av: Kanal 75
Publicerad:

André Eklundh är en av svenskarna som den här lördagen beger sig i riktning Oslo för helgens V75 som är förlagd till den norska nationalarenan Bjerke. Åbytränaren har två hästar med sig från det egna stallet, dit inkluderas 10 Ultra Violet (V75-7). Det nu sjuåriga stoet hade en framgångsrik fjolårssäsong med sex segrar – tre av dem togs i Svenska Travligan. Nu handlar det dock om comeback. Fuxan har nämligen inte beträtt tävlingsbanan sedan derbyhelgen i början av september.

– Hon har ju varit ifrån under väldigt många månader nu. Hon var lite sämre i de sista starterna under fjolåret så vi gjorde en ordentlig koll och hittade ett fel i halsen på henne, som vi var tvungna att operera. Efter operationen fick hon lite vila, men sedan har hästen tränar under precis hela vintern, säger André Eklundh.

“Måste ha respekt för det”

Gott och väl ett halvår sedan senaste starten alltså. Och Ultra Violet kastas direkt in i hetluften när hon på lördag, återigen, finns med i Diamantstoet. I den avslutade avdelningen av V75.

– Hon kommer väl förberedd, det är klart att det är lite tufft att gå ut på V75 direkt, men vi hade inga andra lopp att välja på heller. Man måste ha respekt för det, men man måste också veta att jag har varit väldigt nöjd med henne i träningen.

Så man ska ändå räknas med henne i segerstriden här?

– Hon har ju visat ”stoelitklass” flera gånger och när hon tävlar på sin högsta nivå så ska hon räknas i ett sådant här lopp.

Du har också med dig 5 Jameson K.W. (V75-5) som startar i Klass I-försöket. Vad kan du berätta om honom?

– Han är lite svår att räkna på, för han är väldigt ojämn i sina prestationer. Det är en ”halshäst” och jag tycker väl att han har varit lite sämre när det har varit regnigt och fuktigt i luften. Det var det senast och då var han också aningen sämre. Men hästen tränar fint och vi gick igenom honom efter den förra starten, fräschade upp honom och har laddat för det här loppet. Jag kan i alla fall inte ha honom i bättre slag inför ett lopp än så här, men sedan beror det lite på vädret hur halsen klarar det.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.