Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Unionstravet flyttar från Momarken till Bjerke

Foto: HESTEGUIDEN.COM
Oskar J Andersson och Infinity Sisu i samband med V75-segern på Momarken i mars i år. Foto: HESTEGUIDEN.COM

Under flera års tid har Momarken kört Unionstrav med V75-spel från Sverige i mars. Nu är det dock beslutat att den här STL-dagen den 16 mars istället ska avgöras på Bjerke.

Publicerad:

Förra året firade Oskar J Andersson stora framgångar under Unionstravet på Momarken och ordnade en snygg dubbelseger inom V75-spelet med Readly Lavec och Infinity Sisu. Det hade dock kommit mycket regn inför tävlingsdagen och många plusgrader ställde till det ytterligare. Personalen lyckades ändå få till en tävlingsduglig bana, även om det blev förseningar och kritik från en del av de aktiva.

Beslut från DNT

Nu har dock DNT (Det Norske Travselskap) tagit beslutet att nästa år flytta unionstravet från Momarken till Bjerke.

– Det var vi som fattade beslutet. Det får inte finnas några osäkerheter kring sådana här internationella evenemang. Vi har helt enkelt inte råd med att flytta eller ställa in en sådan här tävlingsdag på grund av väderförhållanden. Därför togs beslutet om att flytta till Bjerke och även om ledningen på Momarken inte gillar det hela har de ändå förståelse för beslutet, säger DNT-chefen Erik Skjervagen till trav365.no.

Han får också stöd av Norsk Rikstotos André Heibo-Tuverud:
– Det var inget krav från ATG om att Unionskampen skulle flyttas till Bjerke 2024. Däremot ligger den här tävlingsdagen i en krävande period då det gäller väder och banförhållanden. Det är ett stort ansvar att ta på sig de här lördagstävlingarna och vi måste se till att kunna leverera på högsta nivå. I arbetet med tävlingsplaneringen inför 2024 vägdes många aspekter in och det gjordes även en utvärdering av Unionskampen på Momarken 2023. Norsk Rikstotos inställning blev att flytta tävlingsdagen till Bjerke, säger André Heibo-Tuverud till trav365.no.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.