Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westerholm mot sin största seger?

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Nicklas Westerholm har en av favoriterna i finalen av Norskt Oaks på lördag i Pegasus Mia. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På lördag i Norge har Nicklas Westerholm chansen att ta sin hittills största tränarseger.
– Hon blir nog favorit och det vore väldigt kul om vi lyckades, säger bergsåkerstränaren.

Publicerad:

Loppet det handlar om är Norskt Oaks för treåriga kallblod på Momarken. Och hästen som ska göra det är årets kriteriestotrea Pegasus Mia (e. Hellin Faxen).

– Jag trodde på bra chans till seger i Kriteriestoet om vi kom till ledningen, men nu blev det en tidig galopp och tredjeplats istället. I försöksloppet till Oaks slog Pegasus Mia både ettan och tvåan från svenska Kriteriestoet (Hopp Karoline och Malifika) med stor marginal, berättar Nicklas Westerholm.

Den sistnämnde är istället mest rädd för den andra försöksvinnaren i Oaks, V.M.K. Diana (e. Moe Odin).

– Den imponerade, men har inte riktigt slagits i årgångstoppen tidigare. Pegasus Mia tillhör absoluta toppskiktet så här långt i sin kull och är kanske också den som varit jämnast så här långt, fortsätter Westerholm.

Det tar ungefär sju timmar med personbil från Sundsvall till Momarken, så det är en lång resa som väntar igen för Pegasus Mia.

– Hon var nästan ännu mer laddad på norsk mark än fallet varit tidigare. Så hästen verkar klara resorna på bra sätt.

Förstapriset i Norskt Oaks är 300.000 norska kronor. Om det blir seger för Westerholm på lördag kandiderar det till att vara hans största hittills som tränare.

– Kanske är det ändå större att vinna inom V75 här hemma i Sverige, men det ska verkligen bli spännande. Pegasus Mia känns jättebra efter försöket.

Nicklas Westerholm startar även Kalashnikov i ett långlopp på Momarken med 60.000 norska kronor i förstapris.

I finalen av Norskt Oaks för treåriga varmblodsston finns också ett svenskt ekipage med. Det är försökssexan Helen Star (e. Orlando Vici) som körs av sin tränare Magnus Jakobsson. Här väntar ett tråkigt tolftespår bakom bilen och förstapriset är även här 300.000 norska kronor.

Här är startlistorna till lördagens V75-omgång på Momarken.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.