Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fem hästar klara för Oslo Grand Prix

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Guzz Mearas är en av de klara hästarna till Oslo Grand Prix 2021. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Nästa helg, söndag den 13:e juni, körs Oslo Grand Prix.
Trots hårda inreserestriktioner till Norge är två svenska hästar klara till loppet.

Publicerad:

Det är Bjerke som är skådeplatsen för loppet och banan belägen i Oslo gick under fredagen ut med fem namn som tackat ja till att vara med i loppet som i år har ett förstapris på 550.000 norska kronor, till skillnad mot i fjol då man sänkte prispengarna till 350.000 norska kronor.

Klara för loppet är förutom Trond Anderssens duo Hickothepooh och Floris Baldwin även Alessandro Gocciadoros Vitruvio. Dessutom har Bjerke gjort klart med Johan Untersteiners femåring Guzz Mearas och Roger Malmqvists Dragster.

På grund av de stränga inreserestriktionerna kommer hästarna i Oslo Grand Prix med all sannolikhet köras av norska kuskar. Hickothepooh och Floris Baldwin har sina ordinarie kuskar, Vidar Hop och Kristian Malmin i sulkyn, Vitruvio körs av Lars Anvar Kolle och Roger Malmqvist har kontrakterat Tom Erik Solberg. Kusk gällande Guzz Mearas är ännu inte klart. Fullständig startlista blir klar under måndagen.

I fjol vanns Oslo Grand Prix av Ble du Gers på tiden 1.10,0a/2100 meter vilket var nytt löpningsrekord med fem tiondelar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.