Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oscar L.A. till Oslo Grand Prix

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Oscar L.A. har 21 segrar på 44 starter. I fjol var han tvåa i Kymi Grand Prix, nu väljer kretsen runt honom att starta på Bjerke. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Bjerke har gjort klart med en svensktränad häst till årets upplaga av Oslo Grand Prix. Oscar L.A. gör resan till Norge nästa vecka.

Publicerad:

– Vi hade honom på listan i fjol också, men då valde de att starta i Finland, säger André Ringelien, som ansvarar för arrangemanget, i ett pressmeddelande.

Oscar L.A. tränas av Joakim Lövgren och har två raka segrar. I början av månaden vann han överlägset på 1.10,9a/1640 meter i Kalmar och i torsdags tog han hem ett försök till Summer Meeting Stayer på Åby efter 1.13,2/3200 meter.

Den sjuårige hingsten gör Get A Wish och Hades de Vandel sällskap i storloppet som körs den 11 juni med en miljon norska kronor till vinnaren. Fjolårets finska derbyvinnare, Dusktodawn Boogie, var också klar för loppet men uteblir på grund av skada.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.