Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Här är hästarna i finalen av UET Elite Circuit

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Vivid Wise As startar från spår ett i finalen av UET Elite Circiut. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På lördag körs finalen av UET Elite Circuit på Solvalla. För vinnaren väntar 2,8 miljoner kronor och här är hästarna som deltar.
– Jag ser enormt mycket fram emot hela dagen och det här loppet, säger Anders Malmrot i TV12.

Publicerad:

Många av årets största lopp i Europa har ingått i UET Elite Circiut. Hästarna har samlat poäng beroende på sin placering i loppen och de tolv främsta i totalställningen som avser att starta gör upp i en final på Solvalla på lördag. 

Hästarna presenterades i TV12 under söndagens GS75-sändning. I startfältet finns de tre främsta från årets elitlopp, Hohneck, Go On Boy och San Moteur

Företrädarna för de fem främsta i totalställningen av UET Elite Circuit fick välja spår i finalen. Go On Boy toppar listan och kommer att starta från spår tvåa i finalen.

– Tränaren var lite osäker på hur snabbt Go On Boy kan öppna, men det landade tillslut i att han startar från spår två. Romain Derieux var otrolig tillfreds med hur hästen har tränat sedan loppet i Belgien senast. Han var inte på topp den dagen men lyckades vinna i alla fall. Nu tror han att hästen kommer vara mycket bättre, säger Anders Malmrot i TV12.

Vivid Wise As från innern

Kretsen kring Vivid Wise As fick välja spår som tvåa och valde att starta längst in bakom startbilen.

– De behövde ingen längre betänketid. Han har visat att han är startsnabb och de är inne på att försöka leda loppet från start till mål.

Därefter fick kretsen kring Stoletheshow och Hohneck välja och de tog föga förvånanade spår tre och fyra. Femman i totalställningen, Hades de Vandel kommer inte till start.

Nitlott för San Moteur

San Moteur en nitlott då han fick spår åtta. Övriga svensktränade hästar är Admiral As, Power och Rackham. Anders Malmrot ser med tillförsikt fram emot lördagens lopp.

– Det känns underbart att vi får se detta lopp och att hästarna kommer hit. Det är inte helt lätt att tro att man ska kunna samla ett sådant här fält i mitten av oktober. Jag ser enormt mycket fram emot hela dagen och det här loppet. Inslagen från Frankrike ger oss alla parametrar för att det ska bli något extra. 

Loppet körs över 2140 meter med autostart och det är även Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst. Se startlistan nedan.

FAKTA

UET Elite Circuit Final

Häst – Tränare

 1. Vivid Wise As – Alessandro Gocciadoro
 2. Go On Boy – Romain Derieux
 3. Stoletheshow – Frode Hamre
 4. Hohneck – Phillipe Allaire
 5. Hierro Boko – Hannu Korpi
 6. Power – Robert Bergh
 7. Rackham – Christoffer Eriksson
 8. San Moteur – Björn Goop
 9. Usain Töll – Mattia Orlando
 10. Bengurion Jet – Alessandro Gocciadoro
 11. Admiral As – Daniel Redén
 12. Feydeau Seven – Frode Hamre
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.