Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dave Palone nådde 20.000 segrar

Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75
Dave Palone år 2015. Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75

I lördags blev Dave Palone den första någonsin att nå 20.000 segrar som kusk. Jubileumssegern kom i ett passgångarlopp på hemmabanan Meadows.

Publicerad:

År 2014 blev Dave Palone, 60 tidernas segerrikaste kusk när han tog seger 16.754. Sedan dess har det bara fortsatt och nu har han alltså korsat drömgränsen, 20.000 segrar.

Efter segern i lördags hyllades kusken av Mike Tanner, vicepresident för det amerikanska förbundet:

– Jag tror att vi börjar få slut på superlativ för att beskriva Dave Palone. Jag kan inte tänka mig en idrottare i någon sport som har varit så bra så länge. Alla som älskar sporten måste uppskatta detta eftersom vi inte kommer att se det igen, åtminstone inte under våra liv, sade Tanner enligt US Trotting.

Dave Palone har tävlat i Sverige vid två tillfällen. 1998 deltog han i kuskmatchen Charlie Mills Trot på Romme och 2015 körde han Wind of The North i elitloppet. Det slutade med en femteplats i försöket.

 Palone vann sitt första lopp den 15 mars 1983. Sedan dess har det, fram till i lördags gått 14.347 dagar. Det innebär att Dave Palone i snitt har vunnit knappt 1,4 lopp per dag i drygt 39 år.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.