Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hans-Owe Sundberg till 1 000 tränarsegrar

Foto: TR BILD
Hans-Owe Sundberg. Foto: TR BILD

Under tisdagskvällen blev Hans-Owe Sundberg historisk.
En trippelseger till stallet innebar att han kom upp i 1 000 tränarsegrar under karriären.
– Jag har ju kört och vunnit många lopp men det här smäller lite högre, säger han.

Publicerad:

Tävlingsdagen kunde inte ha börjat bättre för Sundbergs del: Han styrde själv in den bländande debutanten Great Skills (e. Ready Cash) från dödens. 

– Fantastiskt bra. En jättefin häst, det är bara hoppas att allt får fortsätta vara bra med henne. Jag kände i dag att…jag brukar ju inte vilja ta i för mycket…men att hon har alla möjligheter att växa in mot de allra bästa, säger han, säger Hans-Owe.

Ett par lopp senare vann jämnårige Gambino Brick (e. Orlando Vici) från samma position, där satt dock Oskar J Andersson i sulkyn. 

– Riktigt fin häst också. Han har haft lite otur och var nära att vinna debuten, det hade han nog gjort utan galoppen i sista sväng. Han har också alla möjligheter att gå långt. 

Hans-Owe Sundberg stod därmed på 999 tränarsegrar, jubileet skulle han få uppleva från sulkyn på ett speciellt vis. Det avslutande loppet var ett P21-lopp där han själv körde Bella M.J. och lät Tomas Pettersson ta hand om Ole (e. Jocose). Hans-Owe Sundberg lyckades jobba in sin styrning till en tredjeplats och från hans position på upploppet såg han ryggen på Tomas Pettersson som styrde in Ole till seger.

– Tomas hade otur när han körde honom sist och jag tyckte att han kunde få chansen igen även om det var ett P21-lopp. Hästen stod väldigt billigt inne i loppet.

Med 23 hästar på träningslistan ges inte chansen till en trippelseger särskilt ofta under samma tävlingsdag men ett bättre tillfälle än nu fanns knappast. 

– Det var skojigt! Kan väl vara skönt att ha vunnit tusen segrar som tränare innan man trillar av pinnen. 

Foto: TR BILD
Bakom Scarlets Aino vann han Sweden Cup år 2009. Foto: TR BILD

Vad tänker du om 1 000 tränarsegrar?

– Jag tänker inte så mycket annat än att det är en milstolpe. Jag har ju kört och vunnit många lopp men det här smäller lite högre, definitivt. Stallet har aldrig varit jättestort heller, så det känns bra att ha nått tusen.

Bland tränarsegrarna utmärker sig Sweden Cup 2008 och Årjängs Stora Sprinterlopp med Scarlets Aino 2009, båda gångerna satt han själv i sulkyn. Han vann även Momarken Grand Prix samt Sto-SM med Baroness Karsk och kanske också Derbystoet? Åtminstone kände han själv sig inte som en förlorare den dagen…

– Haha, jag fick aldrig se något målfoto där. Nilema Pearl fick segern men det var riktigt tajt i mål och jag vet inte om vi förlorade där egentligen!

Som kusk har han vunnit över 2 000 lopp, år 1994 blev han medlem i tusenklubben. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.