Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Korvenoja till 1.000: ”Roligt att få nå den gränsen”

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Tuomas Korvenoja blev den 56:e finska kusken i historien om att nå 1.000 segrar. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

I söndags tog Per Linderoth sin 1.000:e kuskseger – i går var det Tuomas Korvenojas tur.
– Roligt att få nå den där gränsen när man hållit på så länge.

Publicerad:

Seger nummer tusen som kusk ordnade Tuomas Korvenoja, 66 under gårdagen i Rättvik. Redan i första loppet slog han till bakom egentränade fyraåringen James Gonzales (e. Muscle Hill). Det var hästens första seger i tredje starten, men framför allt ett stort jubileum för den finske tränaren och kusken.

– James Gonzales har varit lite jobbig, så det var en skön seger på flera sätt.

Tuomas Korvenoja köpte sin första travhäst tillsammans med sin bror på den svenska kriterieauktionen 1973.

– Det var Lady Killarney (e. Fehmi, tre segrar och 20.300 kronor). Jag körde mitt första lopp med henne, men det var tillsammans med Weekend Spin som första segern kom i Lahti 1978, berättar Korvenoja, som genom årens lopp tagit fram ett flertal stjärnhästar.

Bäst av alla var Brad de Veluwe, som 2012 bland annat segrade i aktuella Sprintermästaren. Ride The Knight, Monkey Ride och Jonte Boy är andra hästar som förknippas starkt med Korvenoja.

– Brad de Veluwe var en fantastisk grupp I-häst och Jonte Boy hade också väldigt hög kapacitet, men blev tyvärr skadad. Det känns dock bra att jag fått fram en hel del fina hästar under karriärens gång, man vet därmed att det är möjligt och kan jobba vidare. Det finns alltid hopp, fortsätter Korvenoja.

Den sistnämnde har just nu 13 hästar på träningsanläggningen Julmyra och visar sin vana trogen upp en väldigt hög segerprocent. Eller vad sägs om 7 tränarvinster på 21 starter hittills i år?

– Snart kommer även mina åtta tvååringar från Frankrike hit, så då blir det ännu mera jobb.

Jobba hårt kan han – annars når man aldrig 1.000 travsegrar.

 

 

 

 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.