Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmqvist har passerat milstolpe

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Tomas Malmqvist är numera med i tusenklubben som tränare. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Jägersrotränaren Tomas Malmqvist firar stora framgångar i flera länder. Nyligen blev han även medlem i en celeber samling – nämligen tusenklubben.

Publicerad:

Tomas Malmqvist har vunnit lopp i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Frankrike och Nederländerna. Och han har vunnit många. En avstämning, flera förbundsländer emellan, visar att Malmqvist nyligen tog sig in i tusenklubben.

Det skedde på Halmstadtravet 21 september i samband med att Hector Eck segrade.

– Jag visste att jag närmade mig men att jag var förbi tusen hade jag ingen aning om. I min släkt har vi jobbat med travhästar i generationer och att då nått en sådan här milstolpe känns stort, säger Tomas Malmqvist till Svensk Travsport.

Tomas Malmqvist har hunnit med att vinna många stora lopp, både i Sverige och i Danmark. På svensk mark har han vunnit E3 vid tre tillfällen, Svampen tre gånger samt Drottning Silvias Pokal en gång.

Segern i Drottning Silvias Pokal togs med Backfire.

– Backfire är utan tvekan en av mina bästa hästar och segrarna med henne var speciella då jag födde upp henne och vi var delägare när hon tävlade.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.