Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Per Nordström till tusenklubben

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Per Nordström har tagit 1000 segrar som kusk. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Tusenklubben har fått ytterligare en medlem. När Per Nordström på tisdagen passerade mållinjen som etta med Lady L.L. tog han steget in i den celebra skaran.

Publicerad:

Förra året blev han Årets tränare efter stora framgångar med främst Önas Prince. På tisdagen kom nästa framgång för Per Nordström. I samband med att han styrde Lillian Uglebjergs Lady L.L. först över mål på Jägersro tog han sig in i tusenklubben som kusk.

– Det känns skönt. Det är något man funderar över när man står på 999 segrar och något man gärna vill ha avklarat så fort som möjligt. Det var tight och vi var först precis på mållinjen. Hästen är fantastiskt fin och hon vann på en fin tid. Det här är en milstolpe som vi passerat, sade Per Nordström i vinnarcirkeln på Jägersro.

28 januari 1986 noterades Nordström för karriärens första seger tillsammans med Bjärs Keymore, som tränades av Mats Rånlund. Precis som seger nummer 1000 togs den första även den på Jägersro.

Per Nordström förknippas med ett flertalet topphästar. Förutom Önas Prince har han även tränat och tränar hästar som Nimbus C.D., Grande Diva Sisu, Revelation, Good Vibes, Islay Mist Sisu och Felix Orlando.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.