Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pettersson får vänta på Tusenklubben

Foto: TR BILD
Tomas Pettersson är inte där än, men på god väg in i Tusenklubben. Hittills har 103 kuskar nått milstolpen. På tränarsidan är siffran 60. Foto: TR BILD

Tomas Pettersson tog klivet in i Tusenklubben i går. Trodde han och flera andra.
Senare visade det sig att han saknar 16 segrar.
– Man kan lätt luras av reglerna, säger Hasse Svennehed från Nordiska Travmuseet.

Publicerad:

Tomas Pettersson hade en bra onsdag på sin hemmabana i Bollnäs. Han vann två av kvällens lopp och var i tron att segrarna gjorde honom till Tusenklubbens senaste medlem. Så var inte fallet.

“Det blev ett missförstånd. Det står 1.000 segrar på ST:s hemsida, men tydligen räknas inte det som hette B-lopp en gång i tiden. Det visste inte jag om, eller rättare sagt trodde jag inte att de lagrades i systemet om de inte räknas”, skriver Pettersson i ett sms.

“Samma regler för alla”

Tusenklubben sköts sedan i förfjol av Nordiska Travmuseet. Hasse Svennehed är en av dem som håller räkningen på antalet segrar för landets kuskar och tränare.

– Tomas Pettersson har vunnit 1.000 lopp men 16 av dem var i så kallade B-lopp. De räknas inte i Tusenklubben. Man kan lätt luras av reglerna, men de gäller och är samma för alla, säger Svennehed.

Därmed står Pettersson 984 segrar och har 16 kvar till milstolpen. Han har vunnit 18 lopp som kusk hittills i år. I fjol blev det 64 segrar i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.