Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel derbyvinnare i comeback

Foto: TOM JÖNEHAG
Nordsjö Odin och Öystein Tjomsland efter segern i svenska Kallblodsderbyt i Östersund. Foto: TOM JÖNEHAG

Den dubble derbyvinnaren Nordsjö Odin gör på lördag comeback på norsk mark.

Publicerad:

Numera sexårige Nordsjö Odin (e. Tekno Odin) segrade både i det svenska och norska Derbyt som fyraåring och blev sedan populär i aveln under fjolåret. Han betäckte 72 ston men gjorde bara en enda start under 2020 (trea). I år har tränaren Öystein Tjomsland deklarerat att det är tävlingsbiten som ska prioriteras och att hingsten bara är tillgänglig via fryst sperma.

Comebacken sker på lördag på hemmabanan Sörlandet eftersom tävlingarna är flyttade från Bjerke. Storloppet Meyer'n är inställt men det blir ändå ett vanligt lopp för högsta klassen bland kallbloden med 60.000 norska kronor i förstapris. Där Möter Nordsjö Odin bland annat Ulsrud Tea, Troll Solen och Ingbest.

I Kungapokalen för fyraåriga hingstar och valacker bjuds det på 125.000 norska kronor i förstapris. Bara sex hästar kommer till start, däribland topp 3 från norska Kriteriet förra året: Tangen Bork, Finseth Faksen och Balder Odin.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.