Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finska stjärnan skadad

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Odd Herakles vann Elitkampen förra året. Då slapp han möta finska Välähdys och det blir samma i år. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Det verkar hopplöst att få vindsnabba finske kallblodet Välähdys till Elitkampen på Solvalla. Nu är han gaffelbandsskadad.

Publicerad:

Det var efter en start den 23 januari i år som tränaren och kusken Ville Korjus berättade om sin vilja att starta i årets upplaga av Elitkampen.

– Elitkampen har varit en hemlig plan under lång tid. Hästen är tolv år gammal och provar vi inte i år lär det aldrig bli någon start på Solvalla, sade Korjus då till hevosurheilu.fi.

Det här har även varit ett kallblod som stått väldigt högt på Anders Malmrots önskelista inför Elitkampen. Tyvärr blir det dock inte någon start i år heller på Solvalla. För finska sidan MT Ravinetti berättar nämligen Ville Korjus att Välähdys drabbats av en gaffelbandsskada. Den är inte jätteallvarligt, men det kommer att vara omöjligt att få Viesker-sonen redo till sista helgen i maj.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.