Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karlsson och Jonsson stryker

Foto: OLA WESTERBERG / TR BILD
Björn Karlsson har tvingats stryka sin kallblodsstjärna Tangen Haap till kvällens tävlingar i Gävle. Foto: OLA WESTERBERG / TR BILD

Två av de mest intressanta kallbloden i landet har blivit strukna till kvällens V64-tävlingar i Gävle.

Publicerad:

Det är Alf Jonssons fyraåring Tekno Jerven (V64-1) och Björn Karlssons elitkampsvinnare Tangen Haap (V64-6) som tvingas stanna hemma.

– Tangen Haap hostade till två gånger inne i stallet när jag höll på att fixa med skoningen inför kvällens start. Vi har haft några ettåringar som hostat och man vill inte ta några risker med en sådan häst, berättar Björn Karlsson, som ändå räknar med att hans stjärna har två-tre lopp kvar i år.

– Ja, målsättningen var att starta Tangen Haap på Solvalla den 18 november (Verners lopp) och sedan i de två återstående finalerna i kallblodsdivisionen på Bergsåker och Romme i december. Åtminstone hoppas jag på två av dessa tre lopp.

Alf Jonsson stannar hemma och följer Gävles tävlingar i kväll via datorn istället. Han har tvingats stryka fyraåriga löftet Tekno Jerven, men har nu större chans med Ängsborken i V64-avslutning efter strykningen av Tangen Haap.

– Det är lerigt i hagarna och Tekno Jerven hade ett sår som nu svullnat upp och gjort så att han är tjock i det benet. Vi får hoppas att Ängsborken kan få till det istället, kommenterar Jonsson.

Hela fyra av de sex V64-avdelningarna i kväll i Gävle är kallblodslopp.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.