Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterietvåan till Norge

Foto: GIRLPOWER HB
Öystein Tjomsland vann det svenska Kallblodskriteriet med Brenne Bas närmast före svenske Bäcklös Faron. De båda möts på lördag på Biri. Foto: GIRLPOWER HB

Den svenske kriterietvåan åker till Norge och får där möta två kriterievinnare...

Publicerad:

Det är stor kallblodssport på Biri nu på lördag med V75 och fem lopp som alla har minst 100.000 norska kronor i förstapris. Allra mest väntar vinnaren i Biri Uppfödningslöpning för treåringar, där svenske kriterietvåan Bäcklös Faron (e. Järvsö Tore) stöter på både den svenske kriteriettan Brenne Bas (e. Horgen Tore) och norske kriterievinnaren Tangen Bork (e. Bork Odin), båda tränade av Öystein Tjomsland. Förstapriset är hela 250.000 norska kronor.

I finalen av Veikle Balder Cup för fyraåringar startar Öystein Tjomslands svenskägde derbyvinnare Grisle Odin G.L. (e. Moe Odin) från 20 meters tillägg över 2640 meter. Förstapriset är här 100.000 norska kronor. Men även i övrigt kryllar det av starka kallblod och fina lopp. I vanlig ordning lär dock Tjomsland spela huvudrollen.

Här är startlistorna.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.