Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kvallopp för treåringarna på Dannero

Foto: GIRLPOWER HB
Öystein Tjomsland och Brenne Bas vann Kallblodskriteriet på Dannero förra året. Foto: GIRLPOWER HB

På söndag avgörs kvalloppen till såväl Kallblodskriteriet som Kriteriestoet på Dannero. Öystein Tjomsland och Jan-Olov Persson har som vanligt flest treåringar med.

Publicerad:

Det är inte bara kvallopp till Kallblodsderbyt och Derbystoet i morgon i Östersund. Nej, på söndag ska de bästa kallblodiga treåringarna försöka bärga finalplatser i Kallblodskriteriet och Kriteriestoet på Dannero. Det mest glädjande var att hela 32 anmäldes till Kriteriestoet, vilket är det klart mesta under de senaste åren och kanske till och med rekord? Till Kriteriet var samma siffra 26, vilket också är bland de bättre noteringarna, men ändå långt ifrån fjolårets 35 anmälda.

Det blir tre kvallopp i båda klasserna, där de fyra främsta från vardera går till finalerna på Dannero söndagen den 8 augusti. I försöksloppen handlar det om 50.000 kronor i förstapris medan man i finalerna bjuds på 600.000 (Kriteriet) respektive 350.000 kronor.

Öystein Tjomsland har flest anmälda i båda klasserna, närmare bestämt åtta i Kallblodskriteriet samt sex i Kriteriestoet. Jan-Olov Persson är näst bäst med fyra i båda disciplinerna. Förra året segrade Öystein Tjomsland i Kallblodskriteriet med Brenne Bas (e. Horgen Tore) medan Hopp Karoline (e. Bork Odin) vann Kriteriestoet för Ole Johan Östre.

Här är loppindelningen, spåren lottas senare i eftermiddag.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.