Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nordic King inte längre störst för kallbloden

Foto: TOM JÖNEHAG/TR BILD
Odd Herakles (här efter vinst i Östersund) vann Nordic King förra året, då hästen tränades av Fredrik Fransson och kördes till seger av Tom Erik Solberg. Foto: TOM JÖNEHAG/TR BILD

Arrangörerna av Nordic King i finska Härmä tar inte upp kampen med Solvalla om att arrangera världens största kallblodslopp, utan ligger även i år kvar på 50.000 euro i förstapris.

Publicerad:

Mellan 2016-2018 var Nordic King det mest penningstinna kallblodsloppet i världen. Men 2019 höjde Solvalla förstapriset i Elitkampen till 500.000 kronor och gick därmed upp ungefär jämsides. Det var samma styrkeförhållande även förra året, men 2020 kördes ett ”lightlopp” i Härmä på grund av pandemin med 25.000 euro till vinnaren.

I år ligger Nordic King kvar på 50.000 euro medan Elitkampen för första gången bjuder på en miljon kronor till vinnaren. Det finska loppet avgörs under midsommardagen den 25 juni över 1609 meter med bilstart.

Odd Herakles segrade både i fjol och 2019. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.