Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Odd Herakles drog nitlotten i Finland

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Odd Herakles hade ingen tur med spårlottningen i Nordic King. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Nu är det lottat till finska storloppet Nordic King på lördag i Härmä. Fredrik Fransson-tränade Odd Herakles drog tyvärr nitlotten.

Publicerad:

Tolv hästar gör upp om 50.000 euro i förstapris i Nordic King. Två svensktränade gör resan till Härmä – Odd Herakles och Jan-Olov Persson-tränade Smedheim Solan. Just dessa två var etta och tvåa i 2019 års upplaga.

Spårlottningen gick i hemmalagets favör. Tvåan från Elitkampen i år, H.V. Tuuri, fick spår fyra för Iikka Nurmonen medan fjolårsvinnaren Välkyn Tuisku (nedbantad version med 25.000 euro i förstapris) drog bricka ett. Odd Herakles hade mindre tur och fick spår tolv bakom bilen för Mats E Djuse. Smedheim Solan (femma i fjol) startar från spår sju och körs av Olli Koivunen.

– Även Monster Mustasch och Torpa Olea gör resan tillsammans med Odd Herakles till Finland. Olea startar i Nordic Queen med Hans Bergh i vagnen medan Mustasch körs av Mats Djuse. Alla tre gick intervaller i helgen och det var topp-topp på samtliga. Så det här blir en läcker resa, säger Fredrik Fransson.

FAKTA

Startlista, Nordic King, lördag, Härmä

1.609 meter auto

 1. Välkyn Tuisku/Kimmo Taipale
 2. Uljas Suomalainen/Tapio Perttunen
 3. Lissun Eerikki/Ari Moilanen
 4. H.V. Tuuri/Iikka Nurmonen
 5. Tuurin Toivo/Veli-Erkki Paavola
 6. Caijus/Antti Teivainen
 7. Smedheim Solan/Olli Koivunen
 8. Polara/Antti Tupamäki
 9. Sheikki/Arto Hammar
 10. Nyland/Antti Ala-Rantala
 11. Camri/Terho Rautiainen
 12. Odd Herakles/Mats E Djuse
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.