Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Perssons duo i finskt storlopp

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Jan-Olov Persson skickar norske Smedheim Solan till ett finskt storlopp på midsommardagen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Jan-Olov Persson skickar två av sina kallblod till Finland på lördag för att slåss om ett förstapris på hela 25.000 euro.

Publicerad:

Det finska storloppet Nordic King i Härmä har de senaste åren lockat med hela 50.000 euro i förstapris under midsommardagen. På grund av coronautbrottet ställdes årets upplaga in, men nu har man kommit fram till en bra reservlösning. 

På lördag bjuder banan in till ett sprinterlopp för högsta eliten med 25.000 euro i förstapris. Jan-Olov Persson är enda tränaren utanför Finland som skickar hästar till loppet: Tand Kraft och Smedheim Solan. I övrigt är det finska elithästar som Polara, Vixen och Jokivarren Kunkku.

Persson hade med samma duo även förra året i Härmä och då slutade det hela med en andraplats för Smedheim Solan medan Tand Kraft slutade fyra. Det loppet vanns av norske Odd Herakles.

I ett sprinterlopp för varmblod har Petri Salmela med Hesiod, som bland annat stöter på Lexus Dream. Här är förstapriset 15.000 euro.

FAKTA

Startlista: Power Park Midsummer Mile, kallblod, 1609 meter auto

 1. Jorlini – Hannu Hietanen
 2. Caijus – Antti Teivainen
 3. Evartti – Santtu Raitala
 4. Välkyn Tuisku – Kimmo Taipale
 5. Pyörylän Paroni – Tapio Perttunen
 6. Vaelius – Hannu Torvinen
 7. Smedheim Solan – Olli Koivunen
 8. Polara – Antti Yupamäli
 9. Vixen – Markus Parokka
 10. Koskelan Akseli – Jukka-Pekka Kauhanen
 11. Tand Kraft – Mika Forss
 12. Jokivarren Kunkku – Antti Ojanperä
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.