Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Soldhöjdens Drake mot storlopp på Bjerke

Foto: TOM JÖNEHAG
Torbjörn Jansson med Soldhöjdens Drake efter V75-segern i Östersund. Foto: TOM JÖNEHAG

När hemmabanan Bergsåker arrangerar STL-tävlingar på lördag startar Ola Åsebö trotjänaren Hard Times i storloppet Bergsåker Winter Trot (V75-7). Men senare under kvällen går även hans kallblod Soldhöjdens Drake ut i anrika Lars Laumbs Lopp på Bjerke.

Publicerad:

Nioårige Hard Times (e. Coktail Jet) jagar första segern sedan 2020 men att den ska komma mot det här tuffa motståndet känns avlägset. Det är dock fina matlappar där bakom vinnaren också, som belönas med 500.000 kronor.

Då känns det intressantare med Soldhöjdens Drake (e. Lome Brage) på Bjerke. Lars Laumbs Lopp är ett av de större för högsta klassen under året i Norge och förstapriset är 125.000 norska kronor. Ola Åsebös sexåring går ut från 20 meters tillägg över lång distans och får som vanligt Torbjörn Jansson i sulkyn. Så sent som den 21 januari vann ekipaget Sven O Perssons Minne inom V75-ramen i Östersund. Bland motståndarna på lördag märks bland annat Balder Odin från samma start och duon Havglimt och Steinfaks 20 meter bakom. Det här blir andra gången som Soldhöjdens Drake provar start i Norge. Han var även med i försök till Norskt Kallblodsderby som fyraåring på Bjerke men galopperade då bort sig.

Här är startlistan till Lars Laumbs lopp som inte går förrän 21.05 på lördagskvällen. Även Bjerke kör V75 och det här loppet avgörs som V75-6.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.