Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnblomster vann i årsdebuten

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Ethel och Stjärnblomster löper dött lopp. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Så sent som förra veckan prisades hon som Årets kallblod på hästgalan.
Nu vann Stjärnblomster i årsdebuten, men det var inte utan dramatik.

Publicerad:

Stjärnblomster (e. B.W.Modde) hade ett fantastiskt 2022 där det bland annat blev över en miljon kronor intjänat på 15 starter. Efter tre månaders tävlingsuppehåll var det under lördagen dags för Stjärnblomster att göra årsdebut. I ett stolopp startade hon med 60 meters tillägg och det slutade med seger.

Men det satt hårt inne, så hårt inne att det till och med blev dött lopp. Stjärnblomster satt långt bak i kön och när konkurrenterna framför inte avancerade i tredjespår fick Mats E Djuse ställa på i fjärdespår 600 kvar. 

Stjärnblomster kopplade grepp över upploppet, men stannade till något strax innan mål. Vasst avslutandes Ethel (e. Järvsöviking) kom närmare och närmare och över mållinjen var de exakt jämsides. 

Henrik Svensson körde Ethel och Stefan S Persson är det som tränar. Stjärnblomster är det Jan-Olov Persson som tränar.

Ethel sprang 1.29,1/2140 meter samtidigt som Stjärnblomster travade 1.26,7/2140 meter. De fick 75.000 kronor vardera för lördagens prestationer.

– Jag hade kört henne i jobb inför den här starten och hon har känts väldigt taggad, men i dag var hon väldigt lugn. Det var inte det där rätta trycket i henne, samtidigt ska inte toppformen infinna sig än, säger Mats E Djuse i vinnarcirkeln.

Henrik Svensson var riktigt imponerad över Ethel som tog karriärens sjätte seger i elfte starten och den fjärde på rad.

– Det var nära galopp mitt på upploppet, hon tog ett riktigt skutt. Så det var bra av henne, både att nå fram till delad seger, men också att hålla sig i trav. Det har varit helt enorm utveckling på hästen, säger Henrik Svensson i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.