Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tar Månlykke A.M. årets första seger?

Foto: TR BILD
Månlykke A.M:s senaste seger – den i SM på Bergsåker i slutet av augusti 2022. Foto: TR BILD

Han har inte vunnit lopp sedan SM på Bergsåker förra året. Kan det vara dags för Månlykke A.M. att bryta segertorkan på söndag i Rättvik?

Publicerad:

Det är under GS75-omgången i Rättvik som Gunnar Melander tar ut Månlykke A.M (e. Månprinsen A.M.) i nionde starten för året. Hittills har det som bäst blivit tre andraplatser och i SM slutade han trea. Senast i Verners lopp på Solvalla såg nioåringen ut att fastna med mycket krafter sparade och kanske kommer dessa krafter istället till nytta på söndag?

Det handlar om en spårtrappa över 2140 meter med bilstart och tio hästar är anmälda. Bland de värsta motståndarna märks Jan-Olov Persson-tränade duon Våler Nikolai och Oppgårdsdrängen samt numera Öystein Tjomsland-tränade Tekno Jerven. Förstapriset är 40.000 kronor.

Här är startlistorna till Rättvik 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.