Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jens Eriksson kuskchampion i Skellefteå

Foto: MIKAEL WIKNER
Jens Eriksson. Foto: MIKAEL WIKNER

I helgen kördes årets sista tävlingar i både Skellefteå och på Dannero. Jens Eriksson och Mats E Djuse var mest framgångsrika kuskar på respektive bana.

Publicerad:

Jens Eriksson avgjorde kuskchampionatet i Skellefteå i årets sista lopp. Inför lördagens tolfte lopp hade Eriksson och Roger Nilsson tagit nio segrar vardera, men Nilsson toppade ligan i kraft av fler andraplatser.

Men när Jens Eriksson styrde stallets egna Fyrkrafs till seger var hans tionde seger för året klar och så även banchampionatet. Bäst bland tränarna blev Bodens Hanna Olofsson med tio segrar i Skellefteå. Olofsson tog också en pinne under banans sista tävlingsdag, detta när Jenny Engfors styrde The Oak L.A. till seger.

På Dannero kördes det breddlopp på söndagen och Mats E Djuse blev kuskchampion i kavaj. Han vann tio lopp på banan under året och med det var han en seger bättre än Per Linderoth. Tränarchampionatet på Dannero gick till Jan-Olov Persson i år. Hans hästar vann nio lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.