Sveriges ledande travtidning
ANNONS

A Fair Day är redo inför årsdebuten

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
A Fair Day närmar sig årsdebut. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

A Fair Day närmar sig årsdebuten. På söndagen fick han sträcka ut i ett snabbjobb.
- Jag körde 1.13/2100 meter utan att bottna honom. Han kändes jättefin, säger Oscar Ginman.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Kalmarhästen A Fair Day, tränad av Elisabeth Almheden, tog travsverige med storm under hösten och avslutade säsongen med fem raka seger, inklusive segern i Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker. 

Innan tävlingarna drog igång på Kalmartravet på söndagseftermiddagen testades A Fair Day i ett snabbjobb inför den kommande säsongen. Oscar Ginman lät hästen springa på i ett bra tempo och klockan stannade på 1.13/2100 meter.

– Han var ute bakom bilen och körde ett jobb efter det och han kändes jättefin och jag är jättenöjd, säger Oscar Ginman. 

Vad har hänt under vintern? 

– Han fick vila ungefär en månad först och sedan har han tränat på i sanden och gått några jobb på rakbanan. 

När är det dags för årsdebut? 

– Det blir troligen under påskhelgen. Antigen i Färjestad den 29 mars i Prins Carl Philips Jubileumspokal eller Halmstad den 1 april i Yngve Larssons Memorial. Om allt går bra där så blir det nog Kjell P Dahlströms i mitten av april. Vi har även pratat om att vara med i Kalmarsundspokalen i midsommar, där vill vi gärna vara med.

JOAKIM BRUNDIN/KANAL 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.