Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Redén om läget med Francesco Zet

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Francesco Zet i samband med Margareta Wallenius-Klebergs Pokal. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Under vintern har det varit tyst kring Francesco Zet. Nu berättar Daniel Redén att det stora målet i år är Åby World Grand Prix.

Publicerad:

Francesco Zet (e. Father Patrick) gjorde endast fyra starter i fjol och vann samtliga, varav två grupp I-lopp i Norrbottens Stora Pris och Margareta Wallenius-Klebergs Pokal. I det sistnämnda loppet gjorde han sin senaste start. 

Francesco Zet har vunnit 21 lopp på 23 försök. Senaste gången han förlorade var i augusti 2021 och han är obesegrad i 17 raka starter.

Denna vinter har superstjärnan jobbat i aveln men tränas nu för fullt inför återkomsten på tävlingsbanan. I en intervju med Kanal 75 berättar tränaren Daniel Redén att det kan bli årsdebut i april eller maj. 

Många hoppas förstås på att få se Francesco Zet i Elitloppet. Men Redéns huvudmål är just nu ett annat lopp.

– Det är Åby World Grand Prix som vi siktar på mest, som det känns. Jag tror att den distansen passar perfekt för honom och med det förstapriset känns det som ett givet mål för Francesco Zet. Sedan om det blir Elitloppet vet vi inte än, det kommer ganska tidigt på året ändå, vi får se var han ligger då men just nu känns det väldigt intressant med honom, säger Daniel Redén till Kanal 75.

Det har redan delats ut en inbjudan till vardera lopp. Idao de Tillard är klar för Elitloppet och Joviality har fått en biljett till Åby World Grand Prix.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.