Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Horsy Dream är snart tillbaka

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Horsy Dream inför årets upplaga av Prix d'Amerique. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Han tvingades avstå Elitloppet och har därefter inte synts till på banan.
Nu är det snart dags för Horsy Dream att äntra tävlingsovalen igen.

Publicerad:

Den sexårige hingsten var en av favoriterna till segern i årets upplaga av Prix d’Amerique men slutade oplacerad. Han tog senare en stor seger i Prix de Selection och redan den 18 mars bjöds han in till Elitloppet.

Två veckor innan loppet tvingades dock kresten kring Horsy Dream (e. Scipion du Goutier) att lämna återbud då hästen var halt. Därefter har hästen inte synts till på tävlingsbanan, men nu är en comeback i antågande. Något som Paris Turf rapporterade om i förra veckan.

– Efter bakslaget i våras fick vi vänta innan vi kunde återuppta träningen. Med så kort tid var det inte möjligt att förbereda honom på bästa sätt inför Prix René Ballière (25 juni) över 2100 meter. Man måste ha lopp i kroppen när man tävlar i den absoluta toppen. Vi valde också att vänta på ett lopp med rätt förutsättningar för att göra comeback i, säger tränaren Pierre Belloche till Paris Turf.

Börjar på mindre banor

Comebacken sker den 3 augusti i Graignes. Därefter är planen att göra några ytterligare starter på mindre banor innan man riktar blickarna mot Vincennes.

– Det är rätt förutsättningar den här gången för att ta honom tillbaka i tävling. Vi väljer att undvika Vincennes och fortsätter tävla igång ute i landet. Det är inte klart men jag tror att det blir en serie lopp som kommer att köra i La Capelle, Le Mans och i departementet Centre-Est.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.