Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inget Prix d'Amérique för Francesco Zet 2024

Foto: TR BILD
Francesco Zet in action. Foto: TR BILD

Francesco Zet kommer inte att starta i Prix d’Amérique 2024.
Det säger Daniel Redén till fransk media.
Tränaren har testat att volta med stjärnan som då visade aggressivitet mot andra.
– Han stannar i Sverige, säger Redén.

Publicerad:

Med 21 segrar på 23 starter och 18,5 miljoner på kontot har Francesco Zet (e. Father Patrick) redan som fyra- och femåring seglat upp som en av Sveriges bästa hästar på många år.

Senast han startade var i Margaretapokalen på Solvalla i mitten av augusti där han vann lätt på 1.10,5a/2140 meter. Han har inte förlorat ett lopp sedan E3-finalen på Gävle i augusti 2021. 

Ett sylvasst svenskt vapen i Prix d’Amérique 2024 har många hoppats på. Hos spelbolaget ATG är han andrahandsfavorit till 5,50. 

Några raka besked om matchningen har inte deklarerats även om det funnits en förhoppning om start i Prix d’Amérique. Nu låter det annorlunda. Till franska 24 H U Trot Provins Courses papperstidning berättar Daniel Redén att hästen inte är mogen att volta.

“Visade aggressivitet”

– Vi genomförde flera tester med att volta i träning och det gick riktigt dåligt, Francesco visade aggressivitet mot andra och ville bitas. Det är inte frågan om att kunna delta i Prix d'Amérique på det här sättet. Så han stannar i Sverige där han ska betäcka. I framtiden, kanske nästa vintermeeting 2024-2025, så är det möjligt att vi provat något med Prix de France med autostart som huvudmål. Men voltstart just nu, det fungerar alldeles för dåligt, säger han.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.