Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månlykke A.M. anmäld till ny start

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Månlykke A.M. och Gunnar Melander. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I lördags slutade Månlykke A.M. trea i Svenskt Mästerskap.
Gunnar Melander var nöjd med sin häst som redan anmälts till en ny start.
– Nu startar vi på under hösten, säger Melander.

Publicerad:

Månlykke A.M. har nu gjort tre starter sedan han kom tillbaka från ett tävlingsuppehåll på drygt två månader. I lördags blev det en tredjeplats i Svenskt Mästerskap och nu är han anmäld till ett lopp i Gävle den 7 september.

Det rör sig om ett försök i Dubbelcupen över 2140 meter med voltstart där Månlykke A.M. kommer att starta med 20 meters tillägg.

– Hästen känns bra för dagen och nu startar vi på under hösten. Det känns som att han går framåt hela tiden. Jag tror att han kommer göra fina lopp i höst, säger Gunnar Melander.

Vill till Färjestad

Den 23 september körs Unionskampen på Färjestad vilket är nästa storlopp för den äldre eliten i Sverige. Gunnar Melander gör ingen hemlighet av att de gärna deltar i loppet.

– Det är det som vi siktar mot. Det är ju både norska och svenska hästar med och eftersom det är så många svenskar som är bra nu är det inte säkert att vi platsar. 

Av hästarna som anmäls till Unionskampen är de tre med mest startpoäng från Norge och de tre från Sverige garanterade en plats. Övriga fyra platser tillsätts efter startpoäng som vanligt. Oavsett svensk eller norsk nationalitet.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.