Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snart gör Extreme comeback

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Extreme på Jägersro, hösten 2021. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Extreme har inte startat på knappt två år. Nu har tränaren Flemming Jensen satt ett datum för comebacken.

Publicerad:

För knappt två år sedan slutade Extreme tvåa i Paralympiatravet och bjöds in till Elitloppet. Han fanns med i startlistan men tvingades strykas, på grund av en skada i ett gaffelband.

Sedan dess har han både drabbats av bakslag och bytt tränare, från Steen Juul till Flemming Jensen. Den 27 november i fjol gick Extreme ett godkänt kvallopp. Nu närmar han sig comeback, vilket tränaren berättar för Travservice.

– Det var meningen att vi skulle ha startat Extreme i ett provlopp i Ålborg den 22 mars, men det har vi lagt ner. Istället startar han direkt i lopp på Ålborg den 5 april, säger Flemming Jensen till Travservice.dk.

Det är ett vanligt snabblopp över 2.140 meter med 20.000 danska kronor till vinnaren. Extreme har vunnit 21 lopp på 42 starter och tjänat över 4,6 miljoner svenska kronor. Han har bland annat vunnit Danskt Travderby och EM för femåringar.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.