Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Carre i slagläge: ”Jag har en bra känsla”

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Jonathan Carre kommer till Solvalla med toppform. Nu jagar han andra raka i Montéeliten med favoriten Volcan de Bellande.

Publicerad:

Inte ens halvvägs in på 2020 har Jonathan Carre redan hunnit matcha fjolårets siffror vad gäller inkörda pengar. Segerprocenten som i fjol landade på sex ligger just nu på 19.

– Det har gått fint i loppen och att jag ligger tvåa i monteligan just nu känns riktigt skoj och jag ska fortsätta jobba hårt för att fortsätta leverera fina resultat hela året och behålla min plats på topplistorna - vilket varit mitt mål, säger Carre.

Enligt spelarna har ryttaren riktigt goda chanser att bättre på siffrorna under söndagen. För andra gången ska han rida Henk Grift-tränade Volcan de Bellande (e. Magnificent Rodney). Ekipaget vann Paralympiamontén så sent som i april.  Förra årets upplaga av Montéeliten vanns av duon Carre/Grift och då hette vinnaren Aigle Jenilou (e. Prodigious).

– Aigle Jenilou som jag vann med i fjol gjorde ett topplopp och vann väldigt enkelt, men hade inte samma meriter som Volcan De Bellande när han kom till Sverige.

– Det var stort att vinna Montéeliten 2019 – det mest prestigefyllda montéloppet med stor publik på Solvalla. Precis som att vinna på Vincennes under Prix d’Amérique-helgen.

Det är inte bara spelarna som tror på en ny triumf. Ryttaren är hoppfull inför söndagen. 

– Nu är Volcan de Bellande en äldre häst som haft diverse problem så man vet ju aldrig, men med senaste insatsen i bagaget så tycker jag att det är en bättre chans i år då han under lång tid mött väldigt bra hästar i Frankrike. Jag tror att han är kapabel att springa en 1.10-tid på söndag.

Motståndet?
– Mest respekt har jag för Balzac du Chatelet och Tobacco om man tittar på insatserna på slutet. Rajesh Face är en också en väldigt häftig häst som jag verkligen gillar att se när han springer. Det ska bli ett spännande lopp och jag ska göra allt jag kan för att vinna i år igen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.