Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wilda prestationen – över miljonen i monté

Foto: TR BILD
Wilda Fille vid en av sina 24 segrar i monté. Foto: TR BILD

Jan-Olov Persson trodde att Wilda Fille nått taket när han kom upp i en halv miljon kronor i insprungna pengar. Det var då hästen bytte till monté och nu finns ytterligare en miljon på kontot!
– Han måste vara det enda kallblodet som tjänat över en miljon i monté. Det är verkligen bra gjort, säger Jan-Olov Persson efter lördagens andraplats på Romme.

Publicerad:

Wilda Fille (e. Bork Odin) var en bra tävlingshäst, men han såg alltså ut att få svårt att klara sig i klassen för kallblod över 500.000 kronor i intjänade pengar. Persson hade inte själv någon tanke på att prova Wilda Fille i monté, men ägaren (Wilda HB i Sundsvall) ville prova.

– Kim Boström testade Wilda Fille i ett jobb och efter detta trodde vi mycket på hästen inför montédebuten i Östersund (21 december 2017). Jag följde inte själv med till Östersund, utan såg loppet via datorn. Wilda Fille såg ut att vara en meter längre i den här disciplinen och vann väldigt enkelt för Kim, berättar Persson.

Sedan har det liksom rullat på. Wilda Fille har tagit 24 vinster på 44 montéstarter och efter lördagens andraplats på Romme tjänat 1.010.000 kronor. Bland topparna kan nämnas dubbla segrar i Monté-SM.

– Hästen fick problem med hjärtmuskeln under en period och det tog sedan lite tid att få tillbaka honom i rätta författningen. Men nu är han på gång igen och det var roligt att hästen nu fick passera en miljon kronor i monté, fortsätter hagmyrentränaren.

Sammanlagt har Wilda Fille ordnat 31 segrar och sprungit in drygt 1,5 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.