Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ponnytrav flyttas fram

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Årets första tävlingsdag flyttas fram en dryg månad. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Årets första ponnytravtävlingar flyttas fram en dryg månad på grund av den pågående pandemin.

Publicerad:

Meningen var att det skulle bli tävlingspremiär på Bergsåker den 7 mars, men dessa lopp är nu framflyttade till den 11 april. I det tävlingsschema som ligger just nu är Umåker och Gävle istället först ut den 13 mars följd av Romme den 21 mars.

– Smittläget är fortsatt allvarligt och det märks att både regeringen och folkhälsomyndigheten fortsätter att hålla en skarp ton. Det är självklart extremt tråkigt att det går ut över ponnytravsporten men som restriktionerna är nu så är de inte förenliga med att vi genomför ponnytravtävlingar, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport på ST:s hemsida.

Den sistnämnde hoppas dock på nya bud från folkhälsomyndigheten, som kan öppna upp för ponnytravtävlingar.

– Vi vill såklart kunna komma igång med vår ungdomsidrott så fort som möjligt men det är viktigt att vi följer råd och restriktioner från myndigheter och regering. Vi har förhoppningar att nya rekommendationer kommer som möjliggör för oss att genomföra tävlingarna. Samtidigt kan vi inte veta hur smittspridningen utvecklar sig och Svensk Travsport fortsätter att följa vad som händer.

Maria Gabrielsson, ordförande i Svenska Ponnytravförbundet (SPTF), beklagar också hon att årspremiären måste ställas in.

– Vi lider såklart med de aktiva inom vår sport som försöker förbereda sig och sin ponny på bästa sätt med den osäkerhet som råder. SPTF och Svensk Travsport håller en fortsatt dialog för att kunna agera snabbt och kommunicera baserat på vad regeringen och folkhälsomyndigheten meddelar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.