Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hästgalan integreras med tv-sändning

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Hästgalan får en något ny skepnad när den anordnas i början av februari. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Hästgalan integreras med tv-programmet V75 Direkt.
I ett pressmeddelande beskrivs det som en mix av tidigare lösningar.

Publicerad:

De största travstjärnorna under 2022 ska hyllas under Hästgalan den 11 februari nästa år. Men nytt för kommande upplaga är att prisutdelningarna kommer att ske löpande när V75 körs på Åbytravet. 

De nominerade kommer att bjudas in till en bankett på restaurang Lyon på Åbys travbana och de aktiva som tävlar under eftermiddagen är välkomna att delta efter att de kört lopp. 

- Det är glädjande att äntligen kunna samla och hylla alla två- och fyrbenta stjärnor i vår sport. Ambitionen med årets gala är att förena det bästa från två världar där både tv-publiken och de nominerade får ta del av och hylla årets bästa prestationer, säger Maria Croon, vd för Svensk Travsport i ett pressmeddelande. 

“Bjuda på ordentlig fest”

Under pandemin hölls Hästgalan digitalt, men innan dess har det varit en galakväll som hållits i både Stockholm och Göteborg. Men nu flyttar galan in under pågående tävlingar och kombineras med redovisningen av STL-omgången på Åbytravet. 

- Travets största skyltfönster är sändningarna i TV4:s kanaler. Vi vill såklart ha med alla stjärnor där och samtidigt bjuda dom nominerade på en ordentlig fest. Därav den här lösningen som blir en kombination av hur tidigare års galor sett ut, säger Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.