Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maharajah-sto ”Årets Häst” i Tyskland

Foto: TR BILD
Maharajah kan sträcka på sig lite extra eftersom hans dotter Cindy Truppo blivit utsedd till ”Årets Häst” i Tyskland. Foto: TR BILD

Det tvååriga Maharajah-stoet Cindy Truppo har blivit utsedd till ”Årets Häst” i Tyskland.

Publicerad:

Det är den tyska nätsidan mein-trabrennsport.de som de senaste åren haft huvudansvaret för den här röstningen, vilken i år enbart genomfördes digitalt. Sammanlagt deltog över 2.000 personer, vilket innebar att man nästan kom upp i fjolårets rekordnotering.

Cindy Truppo blev den första tvååringen på 30 år som röstades fram till Årets Häst i Tyskland. Hon fick efter en strålande avslutning de sista dagarna hela 39 procent av rösterna och följdes närmast av Dreambreaker (21) och derbyvinnaren Wild West Diamant (10).

Cindy Truppo är Italien-registrerad och har i år varit tränad och körd av Thorsten Tietz. Hästen är obesegrad efter fyra starter och har sammanlagt tjänat 110.000 euro. Hela 92.000 euro av dessa fick hon efter segern i italienska grupp I-loppet Gran Premio MIPAAF Allevamento i Neapel i slutet av november.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.