Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Musikpris till Hagmyren?

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Patrick Wickman är inte bara proffstränare och flitigt anlitad auktionsutropare. Han har också sett till att Hagmyren är nominerad till ett musikpris! Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Hagmyren ska slåss med bland annat Viking Line och Stora Enso om en akustisk gitarr!

Publicerad:

Travbanan i Hudiksvall har varit uppmärksam och nominerat sig själv när det gäller ”Stimgitarren”. Det här priset har delats ut allt sedan 2002 som en uppskattning till verksamheter som:  ”använder musik på ett genomtänkt sätt och som är noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete (stimpengar)”. Bland tidigare vinnare kan nämnas storföretag som McDonald's och IKEA, men i år har alltså Hagmyrens travbana chansen. Av 188 nominerade är nämligen Hagmyren en av sex kandidater som fortfarande har chansen. Motståndarna är Viking Line, Ystad Sweden Jazz, ICA Supermarket Telefonplan, GANT och Stora Enso.

– Det här var väldigt roligt. Jag visste faktiskt ingenting, säger Patrick Wickman, som är den som skött musiken på Hagmyren under det här speciella året.

– Jag har även gjort det på Dannero och Östersund under 2020.

Så här står det i motiveringen från Stimgitarren:

”På Hagmyren har man satsat mycket på musiken i år. De har köpt in ny utrustning för att skapa en riktigt bra upplevelse över hela sin jättearena. Enligt Hagmyren bidrar musiken till glädje, gemenskap och bra stämning. Allra bäst funkar musik med igenkänningsfaktor som väcker minnen till liv. ”Vår referent/speaker fungerar även som dj och spelar bland annat med en personlig touch för enskilda hästar, kuskar, ägare, ekipage med mera och glädjen många känner är fantastisk”.

Wickman är känd för sin påhittighet när det gäller musikvalet och hoppas nu att Hagmyren ska gå hela vägen. Vinnaren kommer att presenteras under december och förstapriset är en akustisk gitarr från Fender och ett diplom.

– Man blir faktiskt lite rörd, det här var ruggigt bra, avslutar Wickman.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.