Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Simon Wall kan få pris på Hästgalan

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Simon Wall. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I fjol slog Simon Wall igenom när hans Silver Jossan vann SM för kallblodiga ston. Nu är 23-åringen en av fyra kandidater till priset för årets komet på Hästgalan.
– Väldigt oväntat. Det var kul att de tog med mig som varken kör lopp eller jobbar som lärling, säger han.

Publicerad:

Simon Wall är tränare på Bollnästravet och nominerades efter en säsong där segern i sto-SM var kronan på verket.

– Jag är supernöjd med mitt 2020. Det är inte så många som vinner SM på ett år, säger han.

– 2021 ser jag som ett mellanår, men jag hoppas att det fortsätter att gå bra. Jag har något fler starthästar i år – två treåringar, ett varmblod och så Silver Jossan, men hon får vänta tills hon slipper brodd.

Priset för årets komet delas ut på Hästgalan som i år hålls i tv-tappning i samband med V75-finalerna på Solvalla lördagen den 6 februari. Övriga nominerade i kategorin är Jasmine Ising, Felicia Molin och Marcus Lilius.

– Tre väldigt talangfulla travmänniskor, säger Simon Wall om de andra kandidaterna.

– Det är roligt att vi fyra personer som satsar på så olika saker. Jag tycker också att det är bra att juryn har tänkt utanför boxen och inte bara gått efter vilka som har dragit in mest pengar.

Vad tror du om dina chanser att vinnna?
– Det blir nog svårt. Jag tror att Jasmine tar hem priset. Jag hade hoppats på en fest i alla fall, men så blir det ju inte den här gången. Vi får se till att bli nominerade i någon annan kategori i framtiden, så att vi kan åka och parta lite.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.