Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Solvallas ordförande vill ta över Tusenklubben

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Förbundet drar sig ur, men Tusenklubben kan komma att leva vidare. Solvallas ordförande föreslår att huvudstadsbanan tar över ansvaret.
– Varför inte? Om inte ST gör det, får någon annan göra det, säger Anders Holmgren.

Publicerad:

I onsdags meddelade Svensk Travsport att arbetet med Tusenklubben avslutas. Dels av inflationsskäl, dels för att det är svårt att hantera statistik för utländska starter.

– Det har blivit allt mer komplext och tidskrävande att utreda exakt antal vinster för enskilda aktiva, och därmed omöjligt att säga exakt när de passerar 1.000 segrar. Därför faller mycket av det speciella tillfället som tidigare var en tydlig milstolpe, sade marknadschefen Johanna Unghanse i ett pressmeddelande.

Beskedet väckte reaktioner hos många, däribland Anders Holmgren som är ordförande i Stockholms Travsällskap.

– För mig var det obegripligt. Jag köper inte att det ska vara omöjligt att räkna utländska segrar, men om det nu är så – strunta i dem. Då kan vi väl ha en tusenklubb för svenska segrar. I den allsvenska fotbollsstatistiken räknas inte mål i norska ligan om vi ska jämföra med andra sporter, säger han.

På onsdagen twittrade Anders Holmgren om att Solvalla ska ta över ansvaret för Tusenklubben.

– Varför inte? Om inte ST gör det, får någon annan göra det.

Hur ska det gå till rent praktiskt?

– Först och främst ska jag prata med Jörgen Forsberg och Anders Malmrot. Det har varit nyår och jag har inte hunnit göra det ännu. Jag hoppas att de också tycker att det är en bra idé och i så fall får vi hitta en form för hur Tusenklubben ska bedrivas framöver, säger Holmgren och fortsätter:

– Syftet är att hedra de kuskar och tränare som tar tusen segrar. Det ska vara något roligt och det finns många tänkbara sätt och många tänkbara partners. Man behöver inte nödvändigtvis hedras samma dag som man vinner sitt tusende lopp. Det kanske kan göras en gång om året, exempelvis på Solvalla med Tusenklubbens lopp eller liknande. 

– Det som spelar roll för mig är att den här klubben inte läggs ned. Det kan bli något nytt, något mer modernt, men jag tycker att det är viktigt att Tusenklubben lever vidare.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.