Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Chapuy och Eriksson hela vägen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Anders Eriksson och Åke Lindbloms Chapuy efter den fina segern i ungdomseliten tillika ett försök inom Guldklockan Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Anders Eriksson satt upp bakom Chapuy för första gången och förvaltade förtroendet från Åke Lindblom på bästa sätt. Duon ledde runt om i Ungdomseliten på topptiden 1.10,3a/1640 meter.

Publicerad:

För två år sedan segrade Anders Eriksson i Lärlingseliten på Solvalla. Nu tog Solvallakusken sin första inteckning i nyinstiftade Ungdomseliten med 150.000 kronor i förstapris. 

Erikssons vapen var Chapuy (e. Quite Easy U.S.) som flög till ledningen på lätta steg från spår fyra.
– Taktiken var glasklar när jag såg startlistan, att köra så fort det går från start och sedan försöka kontrollera loppet. Det blev ungefär som jag hade hoppats på också, sa Eriksson efteråt.

Harley D.E. med Lars Fredrik Kolle landade i dödens efter 300 meter och tempot hölls uppe väl under vägen. Med 650 meter kvar attackerade Joakim Granlund med Tabasco C.D. och det bet bra för ekipaget i tredjespår.
– Jockes häst kom väldigt fort och det räddade nog oss lite grann att den utvändigt om oss höll ut Tabasco genom sista sväng.

Tabasco C.D. stod för en strålande långspurt och närmade sig ledaren sista biten, men Chapuy höll undan på ett rejält sätt på nya rekordet 1.10,3a/1640 meter.
– Jag var aldrig riktigt orolig, sa Eriksson efter triumfen i loppet som även utgjorde ett försök inom Guldklockan.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.